Ik ben Truus, een 76-jarige vrouw. Door het werk van mijn man, die liften bouwde, hebben we overal gewoond. Een van mijn favoriete plekken was Berlijn. Daar woonden we in een appartementencomplex met meerdere Nederlanders, wat het extra gezellig maakte. Ons gezin bestond uit twee kinderen, maar helaas is mijn zoon inmiddels overleden. Met mijn dochter heb ik nog veel contact en ondernemen we regelmatig leuke activiteiten samen.

Mijn hele leven heb ik in de verzorging gewerkt, voornamelijk in verpleeghuizen. Toen ik met pensioen ging, vermaakte ik me prima, er was altijd genoeg te doen. Zes jaar geleden verloor ik mijn man. Dit was een moeilijke tijd waarin veel geregeld moest worden en ik mijn verdriet een plek moest geven.

Kennismaking met De Gaanderij

Tijdens de kerst van 2022 ontmoette ik Astrid op De Gaanderij. We raakten in gesprek, en zij vertelde dat ze nog een vrijwilliger zocht voor de koffietafel op maandagochtend. Astrid vond mij geschikt voor de rol. Ik moest hier even over nadenken, maar niet te lang. Ik zat vaak alleen thuis en miste het sociale contact. In januari 2023 ben ik begonnen als gastvrouw voor de Koffietafel, een koffiemoment voor de hele wijk Elderveld.

Wat vrijwilligerswerk voor mij betekent

Ik vind het ontzettend leuk om gastvrouw te zijn. Het geeft me de kans om meer contact te hebben met mensen uit mijn omgeving. Zoals ik het zelf zeg: je bouwt leuke relaties op met de bezoekers, ik voel me een sociaal werker en doe dit met heel veel plezier!

Naast mijn vrijwilligerswerk bij de Koffietafel neem ik ook deel aan andere activiteiten van de Gaanderij, zoals de Lunchroom, Eat & Meet, en de wijkbingo. Deze activiteiten verrijken mijn sociale leven en brengen veel plezier en verbondenheid.

Interesse om jezelf als vrijwilliger in te zetten?

Bekijk ook

Ans de Bruin, vrijwilliger bij De Gaanderij

Mijn naam is Ans de Bruin. Ik ben 66 jaar (bijna 67 ), en ik zet me sinds september 2023...

Ferdinand van Keeken, bezoeker regenboogactiviteiten

Mijn naam Ferdinand van Keeken. Ik ben 74 jaar oud en werd geboren in Nijmegen, als jongste van vier kinderen....

Mieke Lentjes, vrijwilliger bij Elden met Elkaar

Ik ben Mieke, geboren in Nijmegen en al 49 jaar woonachtig in Elden. Mijn man Theo werkte voor de Ariens...