Vrijwilliger bij SWOA

Met ongeveer 40 betaalde krachten en 400 vrijwilligers zijn vrijwilligers de spil van onze organisatie. We vinden het dan ook belangrijk dat jij je als vrijwilliger op je plek voelt. We richten ons erop jouw inzet zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij jouw wensen. Uiteraard binnen onze mogelijkheden. 

Uitgangspunt 

Ons uitgangspunt is dat de beroepskracht ondersteunend is aan jou als vrijwilliger. Dat wil zeggen dat je als zelfstandig jouw taken oppakt, en daar waar nodig beroep doet op de beroepskracht. De ene vrijwilliger zal meer ondersteuning wensen dan een andere vrijwilliger, en dat is oké. We kijken ook daarbij naar ieders mogelijkheden en grenzen.  

De betaalde kracht is uiteindelijk de eindverantwoordelijke over wat er binnen de organisatie gebeurt. Daarbij geldt wel: vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er wordt namelijk wel op je gerekend. 

Een paar punten op een rij: 

Als je start als vrijwilliger, ontvang je een vrijwilligersboekje. Hier vind je alle regelingen die we hebben vastgelegd rondom het vrijwilligersbeleid van SWOA. 

Let op: als je het boekje nu bekijkt vind je veel verwijzingen naar ons Intranet. Dit is een privéomgeving voor (vrijwillige) medewerkers. Hier kan je dus pas bij als je aan de slag gaat als vrijwilliger. 

Stel een vraag over Vrijwilligerswerk bij SWOA

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.

De ACVB is er voor jou

We doen er alles aan om te zorgen dat deze waardevolle vrijwilligers met plezier en onder prettige omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren. In 2005 is daarom de Advies Commissie Vrijwilligers Beleid (ACVB) opgericht.  Zij behartigen de belangen van al onze vrijwilligere medewerkers.

Zo ervaren de vrijwilligers het bij SWOA…

Truus van der Windt – Stoks, vrijwilliger bij De Gaanderij

Ik ben Truus, een 76-jarige vrouw. Door het werk van mijn man, die liften bouwde, hebben we overal gewoond. Een…

Serife Sevim,vrijwilliger bij De Gaanderij

Ik ben Serife Sevim, een 53-jarige vrouw die op tweejarige leeftijd vanuit Turkije naar Nederland kwam. Ik groeide op in…

Ans Scholten, vrijwillige coördinator Maaltijden aan Huis

Mijn naam is Ans Scholten en ik werd 69 jaar geleden geboren in Huissen. Al 45 jaar woon ik in…