Vrijwilliger bij SWOA

Met ongeveer 40 betaalde krachten en 400 vrijwilligers zijn vrijwilligers de spil van onze organisatie. We vinden het dan ook belangrijk dat jij je als vrijwilliger op je plek voelt. We richten ons erop jouw inzet zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij jouw wensen. Uiteraard binnen onze mogelijkheden. 

Uitgangspunt 

Ons uitgangspunt is dat de beroepskracht ondersteunend is aan jou als vrijwilliger. Dat wil zeggen dat je als zelfstandig jouw taken oppakt, en daar waar nodig beroep doet op de beroepskracht. De ene vrijwilliger zal meer ondersteuning wensen dan een andere vrijwilliger, en dat is oké. We kijken ook daarbij naar ieders mogelijkheden en grenzen.  

De betaalde kracht is uiteindelijk de eindverantwoordelijke over wat er binnen de organisatie gebeurt. Daarbij geldt wel: vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er wordt namelijk wel op je gerekend. 

Een paar punten op een rij: 

Als je start als vrijwilliger, ontvang je een vrijwilligersboekje. Hier vind je alle regelingen die we hebben vastgelegd rondom het vrijwilligersbeleid van SWOA. 

Let op: als je het boekje nu bekijkt vind je veel verwijzingen naar ons Intranet. Dit is een privéomgeving voor (vrijwillige) medewerkers. Hier kan je dus pas bij als je aan de slag gaat als vrijwilliger. 

Heb je vragen over je vrijwillig inzetten bij SWOA?  

Zo ervaren de vrijwilligers het bij SWOA…

Tiffany Renaud, stagiair Social Work bij de groepsbegeleiding

Mijn naam is Tiffany Renaud en ik ben 24 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Curaçao. 5 jaar geleden kwam…

Cor van Gompel, officemedewerker AutoMaatje

De inwoner belt naar de office en vraagt een rit aan. Vervolgens probeer ik op maandagochtend een match te maken tussen de aanvragers van een rit (oudere inwoners van Arnhem) en een vrijwillige chauffeur.

Youri Attevelt, stagiair Social Work bij de groepsbegeleiding

Als stagiair bij SWOA heb je erg veel vrijheid. In het begin vond ik dit lastig: je vraagt jezelf af waar je moet beginnen. Ik kwam al snel bij de Timmerwerkplaats terecht. Bij de Timmerwerkplaats begeleidde ik de deelnemers om allerlei dingen te maken van hout.