Ik ben Serife Sevim, een 53-jarige vrouw die op tweejarige leeftijd vanuit Turkije naar Nederland kwam. Ik groeide op in Klarendal als jongste van vijf kinderen. Op mijn 21e trouwde ik en ik heb nu twee volwassen dochters.

Hoewel ik mijn mavo-opleiding heb afgerond, kon ik mijn opleiding in mode en kleding niet voltooien. Mijn jeugd was een tijd van buitenspelen, ondanks de strenge opvoeding van mijn ouders. Dit motiveerde me om mijn dochters aan te moedigen om te studeren. Na tien jaar in de mode te hebben gewerkt, belandde ik in de zorg voor één dag per week. Daarnaast ben ik mantelzorger voor mijn ouders en vrijwilliger bij SWOA De Gaanderij, waar ik de Turkse vrouwengroep ondersteun.

Kennismaking met SWOA

Hoe ik bij SWOA terechtkwam? Dankzij een ontmoeting met een oudere vrijwilliger, Leman. Na een uitnodiging voor koffie nam ik geleidelijk haar taken over. Als vrijwilliger bij SWOA ben ik actief betrokken bij het organiseren van activiteiten, zoals dagtochten, gezellige diners en informatieve sessies. Het geeft me voldoening om anderen te helpen en waardevolle informatie te delen.

Mijn rol bij SWOA

Ik houd van het organiseren van informatieve sessies over onderwerpen als dementie, stress en slaap. Ik ben echt een regelaar, ik help mensen graag en vind het belangrijk om iets te betekenen voor anderen en voor de maatschappij. Daarnaast ben ik lid van de cliëntenraad bij de thuiszorgorganisatie van mijn ouders.

Wat SWOA voor mij betekent

Door mezelf als vrijwilliger in te zetten bij SWOA krijg ik een nuttig en voldaan gevoel. Ik ben blij dat ik anderen kan helpen en dat mensen informatie rijker worden door onze activiteiten! Voor mij betekent SWOA gemeenschap, verbondenheid en persoonlijke groei. Ik raad anderen zeker aan om contact op te nemen met SWOA, vanwege de verbindende en laagdrempelige sfeer die er heerst.

Wil jij je ook vrijwillig inzetten?

Bekijk ook

Ferdinand van Keeken, bezoeker regenboogactiviteiten

Mijn naam Ferdinand van Keeken. Ik ben 74 jaar oud en werd geboren in Nijmegen, als jongste van vier kinderen....

Trudie, bezoeker bij De Thuyn

Ik ben Trudie, 78 jaar oud. Sinds het overlijden van mijn partner voelde ik me eenzaam. Ik worstelde met mezelf...

Youri Attevelt, stagiair Social Work bij de groepsbegeleiding

Als stagiair bij SWOA heb je erg veel vrijheid. In het begin vond ik dit lastig: je vraagt jezelf af waar je moet beginnen. Ik kwam al snel bij de Timmerwerkplaats terecht. Bij de Timmerwerkplaats begeleidde ik de deelnemers om allerlei dingen te maken van hout.