Ik ben Trudie, 78 jaar oud. Sinds het overlijden van mijn partner voelde ik me eenzaam. Ik worstelde met mezelf openstellen in sociale situaties. De angst voor oordelen van anderen hield me tegen om volledig deel te nemen aan groepsactiviteiten.

De Thuyn: een nieuw thuis

Met moed besloot ik mijn eenzaamheid aan te pakken en sprak ik hierover met mijn huisarts. Hij verwees me door, via Welzijn op Recept, naar SWOA waar ik in contact kwam met sociaal werker Katja. Katja nam me mee naar De Thuyn, een ontmoetingsgroep in de Schuur van de Biologische Tuinvereniging in Elderveld. Hier ontdekte ik een wereld van groenactiviteiten zoals wandelen, tuinieren, koken en inmaken van verse groenten uit de moestuin. Mijn liefde voor tuinieren maakt dit de perfecte plek voor mij.

In het zomerseizoen help ik veel in de moestuin. Ik wandel en praat graag met de andere bezoekers van De Thuyn. Bij slecht weer en in de winter houden we binnen activiteiten, zoals rummikub (wat ik hier leerde) en kerststukjes maken.

Zelfvertrouwen en gezondheid

Dankzij mijn deelname aan De Thuyn groep, bloeide ik op. Ik voel me rustiger, slaap beter en heb zelfs minder medicijnen nodig. Het gevoel van acceptatie en vriendschap binnen de groep geeft me een nieuw gevoel van zelfvertrouwen. Ik waardeer de aanwezigheid van Imelda, een professionele kracht die alles in goede banen leidt en een luisterend oor biedt voor iedereen die het nodig heeft.

Bekijk ook

Youri Attevelt, stagiair Social Work bij de groepsbegeleiding

Als stagiair bij SWOA heb je erg veel vrijheid. In het begin vond ik dit lastig: je vraagt jezelf af waar je moet beginnen. Ik kwam al snel bij de Timmerwerkplaats terecht. Bij de Timmerwerkplaats begeleidde ik de deelnemers om allerlei dingen te maken van hout.

Mieke Lentjes, vrijwilliger bij Elden met Elkaar

Ik ben Mieke, geboren in Nijmegen en al 49 jaar woonachtig in Elden. Mijn man Theo werkte voor de Ariens...

Ans de Bruin, vrijwilliger bij De Gaanderij

Mijn naam is Ans de Bruin. Ik ben 66 jaar (bijna 67 ), en ik zet me sinds september 2023...