Ik ben Marianne en ik woon al 29 jaar in Elden. Voorheen woonde ik met mijn man in Presikhaaf, maar we verlangden naar meer rust. Toen mijn moeder overleed, besloot ik samen met mijn man Anton te verhuizen naar Elden, waar het leven rustiger was. Anton was meteen enthousiast over het idee van een eengezinswoning met een tuin, terwijl ik wat meer tijd nodig had om aan de rust te wennen. 

Passies en verlies 

We waren beiden verliefd op onze tuin en hebben deze samen opgeknapt. Ik geniet enorm van het tuinieren en de rust die het met zich meebrengt. Ik heb een sterke band met mijn kinderen en kleinkinderen. Muziek, vooral van Eros Ramazzotti, is een grote passie van mij. Ik ben al vier keer naar een concert van hem geweest, de laatste keer met mijn kleinzoon. Thuis heb ik gezelschap van mijn twee katten: Milo, mijn eigen kat, en zwerfkat Poespoes. Ik houd van ze en vertroetel ze vaak. In 2019 is mijn man Anton overleden. Een jaar lang heb ik me teruggetrokken en hem enorm gemist. 

Het herontdekken van sociale contacten 

Na een jaar nam mijn buurvrouw Ingrid me mee naar het dorpshuis op vrijdagochtend naar Elden met Elkaar. Hoewel ik er op dat moment weinig zin in had en het best spannend vond, voelde ik me al snel thuis. Ik vind het er supergezellig en heb daar mijn lieve nieuwe vriendin, Els, leren kennen. Nu ben ik samen met Els gastvrouw op vrijdagochtend. Ik houd ervan om mensen te ontmoeten, een praatje te maken en ze een fijne tijd te bezorgen. Samen met Els beleef ik veel avonturen en we vullen elkaar goed aan. 

De interieurgroep 

Maar daar bleef het niet bij: samen met Els ben ik lid geworden van de interieurgroep in Elderveld. We hebben met andere bewoners de zithoek in De Gaanderij heringericht en het is geweldig geworden. De bezoekers zijn er blij mee.

Mijn levensmotto is: probeer altijd de goede en fijne kanten van het leven te zien, kijk niet teveel achterom en maak plezier, ook al is het soms moeilijk! 

Bekijk ook

Els Molewijk, bezoeker en vrijwilliger bij Elden met Elkaar

Ik ben Els, 68 jaar oud en ik woon al 14 jaar in Elden. Ik werkte maar liefst 30 jaar...

Kees de Geest, coördinator AutoMaatje

Mijn naam is Kees de Geest en ik ben sinds 2019 vrijwilliger bij SWOA als assistent coördinator bij het AutoMaatje. Samen met zeven andere vrijwilligers zorg ik ervoor dat deelnemers die zijn aangemeld bij AutoMaatje van A naar B kunnen.

Amanda Tang, groepsbegeleiding De Gaanderij

In het begin was het meer nieuwsgierigheid om te weten hoe het was om met veel Nederlanders samen te werken. In een Chinees restaurant is het totaal anders dan hier bij de groepsbegeleiding.