Mijn naam is Kees de Geest en ik ben sinds 2019 vrijwilliger bij SWOA als assistent coördinator bij het AutoMaatje. Samen met zeven andere vrijwilligers zorg ik ervoor dat deelnemers die zijn aangemeld bij AutoMaatje van A naar B kunnen.

Verschillende vrijwillige chauffeurs rijden deelnemers van en naar afspraken. Als een vraag van een deelnemer voor een rit binnenkomt, moet er voor dat tijdstip een passende vrijwilliger worden gevonden. Dat is wat ik samen met mijn collega’s oppak.

Iets betekenen voor de oudere generatie

Voordat ik bij SWOA terecht kwam, was ik werkzaam als coördinerend gastheer bij een verpleeghuis. Ik was dus al veel bezig met de oudere generatie. Na mijn werkzame periode wilde ik dit doorzetten. Op de website van SWOA zag ik dat zij veel voor ouderen deden. Toen heb ik contact gezocht met SWOA. Het enthousiasme dat ik zag in het kennismakingsgesprek was voor mij al een goede reden om voor deze organisatie iets te betekenen.

Als coördinator bij AutoMaatje is vooral de waardering van de mensen voor wie wij dit doen heel mooi. De mensen zijn zo dankbaar wanneer wij weer vervoer voor hen hebben kunnen regelen. En daar doe je het voor!

Samenwerking

SWOA is een stichting waar je als vrijwilliger wordt gewaardeerd voor je werk. Ook de professionaliteit van de beroepskrachten is erg hoog. Een vrijwilliger wordt niet gezien als iemand die er maar een beetje bij hoort, er wordt serieus naar je geluisterd. Vaste en vrijwillige medewerkers zijn bij SWOA een team, die samen met elkaar zo goed mogelijk op de behoefte van de oudere proberen in te spelen.

Vrijwilligerswerk is niet alleen belangrijk, maar het is ook dankbaar werk!

Wil jij je vrijwillig inzetten?

Bekijk ook

Marianne Tiehuis, vrijwilliger bij Elden met Elkaar 

Ik ben Marianne en ik woon al 29 jaar in Elden. Voorheen woonde ik met mijn man in Presikhaaf, maar...

Bert Scholtens, chauffeur AutoMaatje

Ik ben Bert Scholtens, 76 jaar oud en ik woon in Arnhem, alweer mijn 10e woonplaats. In mijn werkende leven...

Amanda Tang, groepsbegeleiding De Gaanderij

In het begin was het meer nieuwsgierigheid om te weten hoe het was om met veel Nederlanders samen te werken. In een Chinees restaurant is het totaal anders dan hier bij de groepsbegeleiding.