Mijn naam is Kees de Geest en ik ben sinds 2019 vrijwilliger bij SWOA als assistent coördinator bij het AutoMaatje. Samen met zeven andere vrijwilligers zorg ik ervoor dat deelnemers die zijn aangemeld bij AutoMaatje van A naar B kunnen.

Verschillende vrijwillige chauffeurs rijden deelnemers van en naar afspraken. Als een vraag van een deelnemer voor een rit binnenkomt, moet er voor dat tijdstip een passende vrijwilliger worden gevonden. Dat is wat ik samen met mijn collega’s oppak.

Iets betekenen voor de oudere generatie

Voordat ik bij SWOA terecht kwam, was ik werkzaam als coördinerend gastheer bij een verpleeghuis. Ik was dus al veel bezig met de oudere generatie. Na mijn werkzame periode wilde ik dit doorzetten. Op de website van SWOA zag ik dat zij veel voor ouderen deden. Toen heb ik contact gezocht met SWOA. Het enthousiasme dat ik zag in het kennismakingsgesprek was voor mij al een goede reden om voor deze organisatie iets te betekenen.

Als coördinator bij AutoMaatje is vooral de waardering van de mensen voor wie wij dit doen heel mooi. De mensen zijn zo dankbaar wanneer wij weer vervoer voor hen hebben kunnen regelen. En daar doe je het voor!

Samenwerking

SWOA is een stichting waar je als vrijwilliger wordt gewaardeerd voor je werk. Ook de professionaliteit van de beroepskrachten is erg hoog. Een vrijwilliger wordt niet gezien als iemand die er maar een beetje bij hoort, er wordt serieus naar je geluisterd. Vaste en vrijwillige medewerkers zijn bij SWOA een team, die samen met elkaar zo goed mogelijk op de behoefte van de oudere proberen in te spelen.

Vrijwilligerswerk is niet alleen belangrijk, maar het is ook dankbaar werk!

Wil jij je vrijwillig inzetten?

Bekijk ook

Ilknur Aydogan, gastvrouw

Als iemand zijn/haar verhaal kwijt wil, dan heb ik een luisterend oor voor diegene. Iets voor iemand kunnen betekenen en gewaardeerd worden vind ik belangrijk.

Harrie Reijers, chauffeur groepsbegeleiding

Als chauffeur van de groepsbegeleiding haal ik de deelnemers thuis op en breng ze naar de groepsbegeleiding. Aan het einde van de dag breng ik ze ook weer naar huis.

Kees Donkervoort, coördinator vervoer

Stilzitten na mijn pensioen was niks voor mij. Daarom ben ik mij gaan inzetten als vrijwilliger.