Mijn naam is Cor van Gompel, 60 jaar jong, ik ben getrouwd en heb één zoon. In 1996 verhuisden we vanuit het Brabantse land vanwege mijn werk bij de Postbank naar Arnhem.

Gekozen voor mezelf

Na een reorganisatie bij de ING in 2020 koos is ervoor om alleen maar nog leuke dingen te gaan doen. Maar stilzitten dat is niks voor mij! Zo ben ik na mijn actieve loopbaan als internationaal volleybalscheidsrechter, nu actief in de Europese Volleybal Scheidsrechterscommissie. Hier coach en begeleid ik jonge scheidsrechters op internationaal niveau.

Officemedewerker van AutoMaatje

Na mij enkele jaren ingezet te hebben voor de Voedselbank Arnhem, startte ik op 1 mei 2022 bij SWOA als officemedewerker bij ANWB AutoMaatje. Bij AutoMaatje vervoeren vrijwillige chauffeurs minder mobiele inwoners uit Arnhem van A naar B én weer terug. De inwoner belt naar de office en vraagt een rit aan. Vervolgens probeer ik op maandagochtend een match te maken tussen de aanvragers van een rit (oudere inwoners van Arnhem) en een vrijwillige chauffeur. Iedere keer dat dit lukt is weer een ‘juichmomentje’ voor mij, maar meer nog voor de aanvrager! Zij kunnen immers naar de afspraak waar ze zo graag naar toe willen of moeten. Een ochtend bij Automaatje is voor mij gezellig samenwerken met de office-collega’s en gezellig telefonisch contact met aanvragers en chauffeurs. Zo’n ochtend bij de office van AutoMaatje geeft mij voldoening en energie!

Wil jij je ook net zoals Cor vrijwillig inzetten?

Bekijk ook

Cees (63) zet zich in als vrijwillig fietsmaatje

Cees (63) zet zich in als vrijwillig fietsmaatje voor Fietsmaatjes Arnhem. Bij dit project gaan vrijwilligers op pad met mensen die (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen fietsen, maar dit wel graag willen.

Michael Birahy, thuisadministratie, maatje én PlusBus

Ik wilde op mijn drieënvijftigste niet achter de geraniums zitten, ik wilde mij nuttig maken en dat is gelukt. Het werken met en voor mensen geeft mij veel voldoening.

Harrie Reijers, chauffeur groepsbegeleiding

Als chauffeur van de groepsbegeleiding haal ik de deelnemers thuis op en breng ze naar de groepsbegeleiding. Aan het einde van de dag breng ik ze ook weer naar huis.