Mijn naam is Kees Donkervoort, 67 jaar en ik woon in Rijkerswoerd. Ik heb 36 jaar met plezier bij Centraal Beheer in Apeldoorn gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Functioneel Beheerder.

Plannen en rijden

Stilzitten na mijn pensioen was niks voor mij. Daarom ben ik mij gaan inzetten als vrijwilliger. Op het moment ben ik vrijwillig coördinator vervoer en maak ik het rooster voor de vrijwillige chauffeurs die de deelnemers naar de dagbesteding rijden. Als het zo uitkomt rij ik ook zelf. Ik rijd namelijk zelf ook graag auto én ik vind het interessant om een praatje maken met mensen met een verschillende achtergrond.

Altijd een uitdaging

Qua het maken van het rooster zit het leuke vooral in de uitdaging om iedere week weer een kloppend rooster te maken. Geen week is namelijk hetzelfde! Er komen nieuwe deelnemers bij, andere deelnemers stoppen. Je moet rekening houden met waar de chauffeur en deelnemer wonen, de bestemming het tijdstip van wegbrengen/ophalen en de beschikbaarheid van de chauffeur. Daarnaast moet je rekening houden met de grootte van de auto (in verband met rollators) én moet de route ook nog eens logisch zijn. Dit is altijd weer een hele puzzel en dat vind ik erg leuk om te doen!

Jouw tijd inruilen voor voldoening?

Bekijk ook

Harrie Reijers, chauffeur groepsbegeleiding

Als chauffeur van de groepsbegeleiding haal ik de deelnemers thuis op en breng ze naar de groepsbegeleiding. Aan het einde van de dag breng ik ze ook weer naar huis.

Michael Birahy, thuisadministratie, maatje én PlusBus

Ik wilde op mijn drieënvijftigste niet achter de geraniums zitten, ik wilde mij nuttig maken en dat is gelukt. Het werken met en voor mensen geeft mij veel voldoening.

Cor van Gompel, officemedewerker AutoMaatje

De inwoner belt naar de office en vraagt een rit aan. Vervolgens probeer ik op maandagochtend een match te maken tussen de aanvragers van een rit (oudere inwoners van Arnhem) en een vrijwillige chauffeur.