Ik ben Bert Scholtens, 76 jaar oud en ik woon in Arnhem, alweer mijn 10e woonplaats. In mijn werkende leven heb ik bij PTT en later POSTNL diverse managementfuncties bekleed. Mijn passies? Reizen naar Noord- en Zuid-Amerika, West-Afrika en Europa, en lezen over historie, cultuur, politiek en financiën. Daarnaast geniet ik van fietsen en wandelen.

Mijn vrijwilligerswerk bij SWOA

Sinds mei 2019 ben ik chauffeur voor AutoMaatje bij SWOA. Vrijwilligerswerk is voor mij een manier van verantwoordelijk leven. Omdat ik het zelf goed heb, voel ik de noodzaak om iets terug te geven aan de maatschappij. Ik ben ook betrokken bij het Stoelenproject De Duif, waar ik daklozen help in de nachtopvang en mensen op zondagen naar de kerk breng.

Wat ik leuk vind aan vrijwilligerswerk

Het contact met mensen die het minder gemakkelijk hebben en hun oprechte dankbaarheid zijn voor mij van onschatbare waarde. Het herinnert me eraan om dankbaar te zijn voor mijn eigen zegeningen.

Ik vind het chauffeurswerk bij SWOA leuk. Autorijden is voor mij niet alleen ontspannend, maar vooral een manier om anderen te helpen en deel uit te maken van een betekenisvolle gemeenschap.

Wil jij je ook vrijwillig inzetten?

Bekijk ook

Cor Vonk, begeleider en officemedewerker PlusBus

Dat ik mezelf vrijwillig wilde inzetten kwam door mijn moeder. Maar nu merk ik dat het mij ook veel energie en dankbaarheid geeft. Ik kom door de uitjes steeds op verschillende plekken en leer nieuwe mensen kennen, dat geeft mij heel veel plezier!

Michael Birahy, thuisadministratie, maatje én PlusBus

Ik wilde op mijn drieënvijftigste niet achter de geraniums zitten, ik wilde mij nuttig maken en dat is gelukt. Het werken met en voor mensen geeft mij veel voldoening.

Kees de Geest, coördinator AutoMaatje

Mijn naam is Kees de Geest en ik ben sinds 2019 vrijwilliger bij SWOA als assistent coördinator bij het AutoMaatje. Samen met zeven andere vrijwilligers zorg ik ervoor dat deelnemers die zijn aangemeld bij AutoMaatje van A naar B kunnen.