Hallo Allemaal, mag ik mij even voorstellen: Mijn naam is Anita Schoonderwoerd. Ik ben vrijwilligster bij de PlusBus van SWOA. Dit doe ik nu sinds 2015!

Van deelnemer naar begeleider

Hoe ik hier terecht ben gekomen is wel speciaal: ik kwam bij de PlusBus als klant, maar ik hielp automatisch de mensen in- en uitstappen. Toen zei de begeleider: “Goh, waarom word je niet vrijwilliger bij ons als begeleiding?” Dat leek mij zo leuk dat ik mij direct heb aangemeld. Ik werd ook direct aangenomen. Zo ben ik hier gekomen. En ik doe dit nog steeds met heel veel liefde en plezier!

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep vrijwilligers die samen met de oude van dagen leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan een museum bezoeken, uitjes naar Duitsland of boottripjes. Dit laatste vooral in de zomer. De blijde gezichten aan het einde van de dag is waar ik het voor doe!

Lijkt het je ook leuk om dit te gaan doen? Wij zijn altijd op zoek naar jullie! Geef je op als vrijwillig(st)er bij de PlusBus! We zijn zowel op zoek naar zowel chauffeurs als begeleiding. Wie weet tot ziens!

Groetjes, Anita

Wil jij jouw tijd inruilen voor voldoening?

Bekijk ook

Kees Donkervoort, coördinator vervoer

Stilzitten na mijn pensioen was niks voor mij. Daarom ben ik mij gaan inzetten als vrijwilliger.

Harrie Reijers, chauffeur groepsbegeleiding

Als chauffeur van de groepsbegeleiding haal ik de deelnemers thuis op en breng ze naar de groepsbegeleiding. Aan het einde van de dag breng ik ze ook weer naar huis.

Michael Birahy, thuisadministratie, maatje én PlusBus

Ik wilde op mijn drieënvijftigste niet achter de geraniums zitten, ik wilde mij nuttig maken en dat is gelukt. Het werken met en voor mensen geeft mij veel voldoening.