Hallo, mijn naam is Ynske Smit. Ik ben 45 jaar en woon in Arnhem. Ik heb veel verschillend werk gedaan en werkte het langst (14 jaar) bij Bakkerij van de Meyden. Ik stopte daar omdat ik heel graag wat anders wilde. Ik had daarna een aantal andere baantjes en kwam door corona zonder werk te zitten.

Een andere kant op

Ik wilde wat anders doen met mijn leven. Alleen heb ik geen diploma en zonder kom je moeilijker verder. Uiteindelijk kwam ik bij Activerend Werk terecht via de gemeente Arnhem. Via Activerend Werk kan je kijken wat je leuk en interessant vindt. Je kan kiezen uit verschillende werkplekken. Toen ik aan het zoeken was naar een werkplek, kwam ik de website van SWOA tegen en toen dacht ik: JA, dit vind ik leuk!

Van Activerend Werk naar een opleiding

Ik startte bij De Weldam, daar deed ik 1,5 jaar Activerend Werk. Roby Laarakker (projectcoördinator SWOA) hielp mij hierbij. Ze was er altijd als ik vragen had. Ik vond het zo fijn bij SWOA, dat ik vroeg of het mogelijk was om hier een opleiding te doen. En dat kon!! Ik maakte er direct werk van. Roby heeft mij ontzettend geholpen bij het vinden van een passende opleiding en nu volg ik een opleiding! Van locatie De Weldam ging ik naar De Petersborg en hier ben ik nu al zo’n ongeveer 1,5 jaar.

Het is ontzettend dankbaar werk en het past goed bij mij. Het is hier altijd gezellig. Wat we allemaal doen bij De Petersborg? Gymmen, hersengymnastiek, samen lunchen en altijd een leuke middagactiviteit. Het fijnste vind ik als deelnemers aan het einde van de dag met een lach naar huis gaan.

Voorlopig ben ik nog niet van plan om weg te gaan bij SWOA: als ik klaar ben met mijn opleiding mag ik bij SWOA blijven werken! Ik vind dat echt helemaal geweldig en kijk ernaar uit!

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Bekijk ook

Tiffany Renaud, stagiair Social Work bij de groepsbegeleiding

Mijn naam is Tiffany Renaud en ik ben 24 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Curaçao. 5 jaar geleden kwam...

Amanda Tang, groepsbegeleiding De Gaanderij

In het begin was het meer nieuwsgierigheid om te weten hoe het was om met veel Nederlanders samen te werken. In een Chinees restaurant is het totaal anders dan hier bij de groepsbegeleiding.

Hatice Onemli, gastvrouw De Gaanderij

Ik heb gemerkt dat je, als je mensen open tegemoet treedt en eerlijk bent, daar uiteindelijk het meeste mee bereikt en dat die houding ook waardering oplevert.