Hallo, mijn naam is Ynske Smit. Ik ben 45 jaar en woon in Arnhem. Ik heb veel verschillend werk gedaan en werkte het langst (14 jaar) bij Bakkerij van de Meyden. Ik stopte daar omdat ik heel graag wat anders wilde. Ik had daarna een aantal andere baantjes en kwam door corona zonder werk te zitten.

Een andere kant op

Ik wilde wat anders doen met mijn leven. Alleen heb ik geen diploma en zonder kom je moeilijker verder. Uiteindelijk kwam ik bij Activerend Werk terecht via de gemeente Arnhem. Via Activerend Werk kan je kijken wat je leuk en interessant vindt. Je kan kiezen uit verschillende werkplekken. Toen ik aan het zoeken was naar een werkplek, kwam ik de website van SWOA tegen en toen dacht ik: JA, dit vind ik leuk!

Van Activerend Werk naar een opleiding

Ik startte bij De Weldam, daar deed ik 1,5 jaar Activerend Werk. Roby Laarakker (projectcoördinator SWOA) hielp mij hierbij. Ze was er altijd als ik vragen had. Ik vond het zo fijn bij SWOA, dat ik vroeg of het mogelijk was om hier een opleiding te doen. En dat kon!! Ik maakte er direct werk van. Roby heeft mij ontzettend geholpen bij het vinden van een passende opleiding en nu volg ik een opleiding! Van locatie De Weldam ging ik naar De Petersborg en hier ben ik nu al zo’n ongeveer 1,5 jaar.

Het is ontzettend dankbaar werk en het past goed bij mij. Het is hier altijd gezellig. Wat we allemaal doen bij De Petersborg? Gymmen, hersengymnastiek, samen lunchen en altijd een leuke middagactiviteit. Het fijnste vind ik als deelnemers aan het einde van de dag met een lach naar huis gaan.

Voorlopig ben ik nog niet van plan om weg te gaan bij SWOA: als ik klaar ben met mijn opleiding mag ik bij SWOA blijven werken! Ik vind dat echt helemaal geweldig en kijk ernaar uit!

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Bekijk ook

Hans Meijster, maatje

Gepensioneerd! Wat nu? Ik ben niet iemand die achter de geraniums, of welke plant dan ook, gaat zitten.

Carla Zweers, vrijwilliger Maatjes Regio Arnhem en lid ACVB 

Hallo, ik ben Carla Zweers, een 70-jarige inwoner van Velp, waar ik samen met mijn man woon. Ons leven draait...

Kees de Geest, coördinator AutoMaatje

Mijn naam is Kees de Geest en ik ben sinds 2019 vrijwilliger bij SWOA als assistent coördinator bij het AutoMaatje. Samen met zeven andere vrijwilligers zorg ik ervoor dat deelnemers die zijn aangemeld bij AutoMaatje van A naar B kunnen.