Mijn naam is Tiffany Renaud en ik ben 24 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Curaçao. 5 jaar geleden kwam ik naar Nederland om te studeren. Ik studeer International Social Work aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik zie mezelf als een rustige meid, ben heel erg gericht op mijn familie en natuurlijk hou ik ook van plezier maken. Daarnaast houd ik van koken, dansen en naar muziek luisteren.

Zo lang ik me kan herinneren, heb ik een passie gehad voor werken met ouderen. Ik was ook vrijwilliger bij het Rode Kruis op Curaçao, dit gaf me de kans om stage te lopen in verpleeghuizen. Momenteel werk ik voor mijn bijbaan met mensen met dementie. Hier leerde ik al veel over deze doelgroep en hoe je een manier kunt vinden om contact met hen te maken en een band op te bouwen. Toen ik opzoek moest naar een stageplek, zocht ik een plek waar ik met ouderen kon werken. Zo kwam ik bij SWOA terecht.

Op mijn eerste dag nam ik deel aan de activiteit van die dag. Ik herinner me dat ik me welkom voelde. Ik had meteen een klik met een van de vrijwilligers.

Een typische dag als stagiaire bij de groepsbegeleiding

Mijn stagedag begon altijd met het groeten van iedereen en te kijken waar ik kon helpen. Daarna gaf ik de gymnastiek of bleef ik bij de rest van de groep om iets voor de middagactiviteiten voor te bereiden. Tijdens het middageten hielp ik met het serveren van het eten. Tot slot begeleidde ik zelf de activiteit van die dag of hielp ik mee tijdens de activiteit. Verder was mijn favoriete bezigheid van de dag om met ouderen te praten en plezier te maken! Ik vond het fijn om te zien hoe ik verschillende soorten connecties met hen had. Met sommigen kon ik veel lachen en hen de hele dag plagen, met anderen kon ik diepere gesprekken voeren. Voor sommigen betekende zelfs een simpele groet al veel.

Mijn stageperiode bevestigde dat ik graag met ouderen wil werken zodra ik mijn opleiding heb afgerond. Daarnaast kreeg ik door mijn stage meer inzicht in groepsbegeleiding. Iets wat ik niet had overwogen om te doen, maar waar ik nu wel interesse in heb gekregen.

Stage bij SWOA

Wat ik waardeer aan SWOA is dat iedereen openstaat om je nieuwe dingen te leren. Hierdoor kreeg ik ook de kans om andere posities binnen SWOA te verkennen. Ik heb waardevolle connecties gemaakt met mensen die ik nooit zal vergeten. Het vervult me altijd met blijdschap als ik denk aan de ouderen en hoe blij ze waren om me te zien, wetende dat dit gevoel wederzijds is.

Kortom, mijn stageperiode bij SWOA was een zeer positieve ervaring. Ik kan gerust zeggen dat het de beste plek was waar ik stage heb gelopen! Een kleine tip voor andere stagiairs: uit enthousiasme wil je al gauw te veel en te snel. Hoe leuk het ook is, let ook op je schoolopdrachten en je grenzen. Deze leerpunten neem ik ook mee!

Bekijk ook

Amanda Tang, groepsbegeleiding De Gaanderij

In het begin was het meer nieuwsgierigheid om te weten hoe het was om met veel Nederlanders samen te werken. In een Chinees restaurant is het totaal anders dan hier bij de groepsbegeleiding.

Hatice Onemli, gastvrouw De Gaanderij

Ik heb gemerkt dat je, als je mensen open tegemoet treedt en eerlijk bent, daar uiteindelijk het meeste mee bereikt en dat die houding ook waardering oplevert.

Bram Mulders, stagiair Social Work bij de maatjes

SWOA heeft ervoor gezorgd dat ik later als sociaal werker met ouderen wil werken!