Ik ben Petra Blok-Kalteren, al 40 jaar getrouwd en moeder van vier dochters en oma van vijf kleinkinderen. Een geboren en getogen in Arnhemmer, en na meerdere verhuizingen kriskras door het land en tweemaal naar het buitenland, zijn we alweer een heleboel jaren in Arnhem. Ik werkte in het ziekenhuis als secretaresse op verschillende afdelingen. Eigenlijk ben ik opgeleid voor lerares, maar dat beroep was niet echt mijn passie. Wel gaf ik jarenlang pianolessen, dus ik heb toch wat in het onderwijs gedaan.

Vrijwilligerswerk gevonden bij SWOA

Sinds ik mezelf in 2021 met ‘pensioen’ stuurde (heerlijk!), zocht ik naar passend vrijwilligerswerk. En dat vond ik bij SWOA! Ik startte als backoffice medewerkster bij ANWB AutoMaatje, omdat dat het dichtst lag bij mijn (betaalde) werk. Sinds eind 2022 doe ik ook allerlei digitale administratietaken voor De Weldam en hun activiteiten.

Ik kies welk werk mij het meest aanspreekt

Waarom vrijwilligerswerk bij SWOA? Daar is maar één reden voor: administratieve werkzaamheden, want dat vind ik het leukste om te doen! Daarnaast vind ik het fijn dat je zelf kan kiezen welk vrijwilligerswerk je aanspreekt, daarom doe ik nu ook twee vrijwilligersfuncties. Deze functies passen allebei goed bij mij! Ook geeft vrijwilligerswerk geen ‘druk’, maar er natuurlijk wel op je gerekend wordt. Indirect help ik met mijn functies mensen en dat is voor mij ook een motivatie om vrijwilligerswerk te doen. Oftewel het gevoel dat je iets bijdraagt.

Naast het werk heb ik ook het gezellige moment met de andere vrijwilligers. Daarnaast heb alleen nog maar leuke, gezellige en behulpzame mensen ontmoet bij SWOA. Ik ben dus heel blij dat ik destijds SWOA vond!

Wil jij je ook vrijwillig inzetten?

Bekijk ook

Eline Koeriroeme-Dongo, receptioniste De Petersborg

Na een periode van gezelligheid, winkelen, vakanties en doen waar ik zin in had, werd het weer tijd om wat te gaan doen.