Mijn naam is Eline Koeriroeme-Dongo geboren in Paramaribo (Suriname) en 75 jaar jong. Sinds 2013 werk ik met veel plezier als receptioniste bij SWOA, locatie de Petersborg.

Ik ben moeder van een zoon en dochter, heb 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Zelf kom ik uit een groot gezin van 13 kinderen, waarvan ik de 11e ben. Mijn vader was verpleegkundige in een Lepra-inrichting en mijn moeder was huisvrouw. In 1978 vertrokken mijn man, kinderen en ik naar Nederland, omdat we geen toekomst zagen in Suriname.

Van Suriname, naar werken in Nederland, naar vrijwilligerswerk bij SWOA

In Suriname werkte ik als secretaresse van de personeelschef op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen afdeling grondafgifte. In Nederland kon ik na 3 weken aan de slag via een uitzendbureau. Bij Struikcomputercenter kreeg een vaste baan. Dit was erg fijn: het uitzenden paste niet bij mij. Uiteindelijk werkte ik 15 jaar bij Centraal Beheer in Apeldoorn op verschillende afdelingen en de laatste 10 jaar op de afdeling Sociale Zekerheid als accountsupport. Een hele leuke afdeling die rechtstreeks contact had met de leiding van bedrijven over hun personeel.

In 2013 ging ik met pensioen. Dit voelde dubbel: aan de ene kant krijg je vrijheid om te reizen en aan de andere kant mis je het werk en collega’s. Na een periode van gezelligheid, winkelen, vakanties en doen waar ik zin in had, werd het weer tijd om wat te gaan doen. Mijn buurvrouw wist dat ik vrijwilligerswerk zocht en tipte mij SWOA. Zo kwam ik in oktober 2013 bij de receptie van De Petersborg terecht.

Aan de slag bij De Petersborg

Ondanks ik als het ware naast De Petersborg woon, had ik er nog nooit van gehoord. Maar het was precies wat ik wilde: een plek dichtbij. Gelukkig kon ik na één telefoongesprek de volgende dag langskomen voor een kennismakingsgesprek. Het was een leuk gesprek en het klikte!

Ook leerde ik SWOA meteen kennen. SWOA doet veel voor de senioren in de wijk. Van dagbesteding tot activiteiten organiseren (zowel creatief als bijvoorbeeld koken). Ook helpen ze bij de administratie bij hulpbehoevende senioren thuis. Tegenwoordig is SWOA ook betrokken bij het re-integratie traject en helpen mensen weer mee te doen aan de maatschappij. Een mooie organisatie waar ik graag voor aan de slag ging.

Hier voel ik me thuis

Bij de receptie van De Petersborg zit ik op mijn plek. Er zijn leuke collega’s. Zowel bij de receptie, het buffet als de beroepskrachten. Ook hoef ik me niet te vervelen, want elke dag is anders. Op een dag doe ik allemaal verschillende werkzaamheden: telefoon opnemen, het ontvangen van bezoekers, informatie verstrekken, administratieve werkzaamheden en het bijhouden van een kleine kas.

Vooral het ontvangen van bezoekers en het contact met hen, dat is helemaal wat bij mij past! Ik hoor ook vaak van de bezoekers dat ze mij het zonnetje in huis vinden en dat doet mij goed. Daarnaast vind ik het fijn om te zien dat bezoekers na informatie of een activiteit lachend en tevreden naar huis gaan. Alles bij elkaar ben ik voorlopig nog niet van plan om weg te gaan bij De Petersborg!

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Bekijk ook

Petra Blok-Kalteren, office- en administratief medewerker

Sinds ik mezelf in 2021 met ‘pensioen’ stuurde (heerlijk!), zocht ik naar passend vrijwilligerswerk. En dat vond ik bij SWOA!