Ik ben Mieke, geboren in Nijmegen en al 49 jaar woonachtig in Elden. Mijn man Theo werkte voor de Ariens steenfabriek in Meinerswijk, wat ons naar Elden bracht. Het huis waarin we wonen is van de steenfabriek. In het begin vond ik het lastig om in Elden te wonen. Er woonden veel oudere mensen, Kronenburg bestond nog niet en Elderveld was er ook nog niet.

In het begin ging ik nog twee keer per week met de bus naar Nijmegen en kwamen mijn ouders ook twee keer per week langs in Elden. Alles veranderde toen we twee kinderen kregen, Daniëlla en Marcel. Via de basisschool leerde ik steeds meer Eldenaren kennen. Via het werk van mijn man kregen we ook meer contacten. Zelf werkte ik jaren in de thuiszorg, onder andere bij oma Schouten, die ook in het dorp woonde.

Verlies en verder gaan

Kort geleden is mijn man Theo overleden, dus sta ik er nu alleen voor. Theo en ik hielden van fietsen, van het dorpse leven en van de natuur. Alles is nu dichtbij. Theo ging vaak vissen, ook in het park van Elden en Meinerswijk.

Gelukkig ben ik een ondernemende dame en introduceerde Lena mij als vrijwilliger bij Elden met Elkaar. Dit vind ik heel leuk, ik doe veel contacten op en vind het fijn om andere mensen te helpen. Ook werd ik lid van de vrouwenvereniging, waarmee ik veel leuke dingen onderneem.

Het motiveren van buurtbewoners

Ik probeer altijd buurtbewoners te motiveren om naar de activiteiten van Elden met Elkaar te komen. Als de eerste stap is genomen, geniet iedereen van de ontmoetingen en de activiteiten. Loop gerust binnen, ik zal je hartelijk ontvangen met een kopje koffie. Wat wil je nog meer?

Wil jij je ook vrijwillig inzetten?

Bekijk ook

Ilknur Aydogan, gastvrouw

Als iemand zijn/haar verhaal kwijt wil, dan heb ik een luisterend oor voor diegene. Iets voor iemand kunnen betekenen en gewaardeerd worden vind ik belangrijk.

Ans de Bruin, vrijwilliger bij De Gaanderij

Mijn naam is Ans de Bruin. Ik ben 66 jaar (bijna 67 ), en ik zet me sinds september 2023...

Youri Attevelt, stagiair Social Work bij de groepsbegeleiding

Als stagiair bij SWOA heb je erg veel vrijheid. In het begin vond ik dit lastig: je vraagt jezelf af waar je moet beginnen. Ik kwam al snel bij de Timmerwerkplaats terecht. Bij de Timmerwerkplaats begeleidde ik de deelnemers om allerlei dingen te maken van hout.