Mijn naam is Jan Bosman, 76 jaar. Ik bezorg al sinds 2008 met veel plezier maaltijden bij SWOA-klanten. Ik begon rond de tijd dat ik met pensioen ging, om nog wat nuttigs te doen in mijn vrije tijd.

Meer dan alleen maaltijdbezorger

Als maaltijdbezorger ben je belangrijk voor de klanten/deelnemers, omdat zij vaak weinig mensen zien en daarom graag even een praatje maken. Ook ondersteun je soms iemand bij het opruimen van de maaltijd. Daarnaast heb je een signalerende functie: bijvoorbeeld als iemand niet open doet, of als blijkt dat een maaltijd niet is gegeten. Is alles goed, dan heb je een dankbare cliënt en een tevreden bezorger!

Voldoening en structuur

Inmiddels doe ik naast de maaltijdbezorging ook nog vrijwilligerswerk voor het ANWB kinderfietsenplan én rijd ik op de tram in het openluchtmuseum. Vrijwilligerswerk geeft mij namelijk veel voldoening en structuur in mijn vrije tijd. Ik kan iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te doen, je krijgt er heel veel waardering voor terug!

Wat ik ook heb geleerd is hoe belangrijk het is dat mensen ook andere mensen zien. En dat een klein gebaar al zoveel verschil kan maken bij ouderen. Dat vind ik echt mooi om mee te maken! Daarom heeft SWOA ervoor gezorgd dat ik later als sociaal werker met ouderen wil werken.

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Bekijk ook

Evert de Boer, maaltijdbezorger en chauffeur AutoMaatje

Vrijwilligerswerk geeft mij structuur in mijn vrije tijd. Maar dat is natuurlijk niet alles. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en als bezorger ben je vaak een luisterend oor.

Ans Scholten, vrijwillige coördinator Maaltijden aan Huis

Mijn naam is Ans Scholten en ik werd 69 jaar geleden geboren in Huissen. Al 45 jaar woon ik in...