Mijn naam is Evert de Boer, 74 jaar. Samen met mijn vrouw Annet woon ik in een appartementencomplex vlak bij Het Dorp in Arnhem. Ik zet me sinds 2012 in als maaltijdbezorger en sinds 2019 als chauffeur bij ANWB AutoMaatje

Met het bezorgen van maaltijden begon ik bij Mikado in Westervoort/Duiven. Er was toen al een samenwerking met SWOA en we bezorgden de maaltijden met de SWOA-bus. In 2017 verhuisden mijn vrouw en ik naar Arnhem. In de tussentijd was ook de maaltijdservice in Westervoort/Duiven overgenomen door SWOA. Sinds 2019 bezorg ik de maaltijden op de route Elderveld. 

Meer dan alleen bezorger 

Vrijwilligerswerk geeft mij structuur in mijn vrije tijd. Maar dat is natuurlijk niet alles. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en als bezorger ben je vaak een luisterend oor. Daarnaast heb je als maaltijdbezorger een signalerende functie. Doordat we wekelijks bij de mensen thuis het eten bezorgen, leer je deze mensen kennen en merk je het ook als het wat minder gaat. Dit soort signalen geef ik dan door aan de projectcoördinator van SWOA en zij pakt het weer op met haar collega’s. Je bent dus niet alleen een maaltijdbezorger, maar ook iemand die de inwoners van Arnhem in de gaten houdt. Tijdens het bezorgen van maaltijden ontvang je vaak positieve reacties en dat geeft mij veel voldoening! Ik kan het iedereen aanraden.

Jouw tijd inruilen voor voldoening?

Bekijk ook

Jan Bosman, maaltijdbezorger

Mijn naam is Jan Bosman, 76 jaar. Ik bezorg al sinds 2008 met veel plezier maaltijden bij SWOA-klanten. Ik begon rond de tijd dat ik met pensioen ging, om nog wat nuttigs te doen in mijn vrije tijd.

Ans Scholten, vrijwillige coördinator Maaltijden aan Huis

Mijn naam is Ans Scholten en ik werd 69 jaar geleden geboren in Huissen. Al 45 jaar woon ik in...