Mijn naam is Bram Mulders, 24 jaar en ik kom uit Arnhem. Ik woon nu bijna twee jaar in de wijk Klarendal. In mijn vrije tijd houd ik van voetballen, spinnen en hardlopen. Momenteel zit ik het eerste jaar van de studie Social Work.

Een stage met ouderen

Ik wilde heel graag mijn Social Work stage bij een organisatie doen die werkt met ouderen. Zo kwam ik bij SWOA terecht. Mijn stage loop ik bij de maatjesprojecten. Het maatjesproject is er voor mensen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

Als maatje aan de slag

Bij het maatjesproject heeft een inwoner een doel welke hij of zij wil bereiken. Als maatje probeer ik de inwoner te ondersteunen om dit doel te halen. Dit doe ik door contact te maken en een vertrouwensband op te bouwen. We ondernemen meestal samen activiteiten zoals wandelen, koffie drinken, kaarten of boodschappen doen. Ook praten we veel en luister ik naar de verhalen die mensen vertellen. De verhalen spreken mij erg aan, want ik vind namelijk ‘hoe langer je op deze wereld bent, hoe wijzer je bent’. En daarom leer ik naast het vak Social Work nog veel meer van het maatjesproject!

Stagiair bij SWOA

Bij SWOA wordt iedereen gelijk behandeld en dat vind ik mooi. Ook krijgen we goede begeleiding. Natuurlijk zijn er ook uitdagingen zoals je grenzen aangeven en mensen motiveren. Dit zijn mooie leerpunten die je meekrijgt als stagiair. Wat ik ook leuk vind bij SWOA is de diversiteit aan ouderen. Iedereen heeft een ander rugzakje en als sociaal werker moet je kijken hoe je daarmee omgaat.

Wat ik ook heb geleerd is hoe belangrijk het is dat mensen ook andere mensen zien. En dat een klein gebaar al zoveel verschil kan maken bij ouderen. Dat vind ik echt mooi om mee te maken! Daarom heeft SWOA ervoor gezorgd dat ik later als sociaal werker met ouderen wil werken.

Op zoek naar een stage?

Bekijk ook

Carla Zweers, vrijwilliger Maatjes Regio Arnhem en lid ACVB 

Hallo, ik ben Carla Zweers, een 70-jarige inwoner van Velp, waar ik samen met mijn man woon. Ons leven draait...

Hatice Onemli, gastvrouw De Gaanderij

Ik heb gemerkt dat je, als je mensen open tegemoet treedt en eerlijk bent, daar uiteindelijk het meeste mee bereikt en dat die houding ook waardering oplevert.

Ynske Smit, groepsbegeleiding De Petersborg

Het is ontzettend dankbaar werk en het past goed bij mij. Het is hier altijd gezellig. Wat we allemaal doen bij De Petersborg? Gymmen, hersengymnastiek, samen lunchen en altijd een leuke middagactiviteit.