Heb jij ruimte in je hart en tijd in je agenda om iemand anders te ondersteunen? Al met een paar uur in de week maak. jij het verschil als maatje.

Wat doe je als maatje?

Je bent een maatje en een vertrouwenspersoon voor iemand die zich eenzaam voelt of een extra steuntje in de rug kan gebruiken. Aandacht hebben voor de ander (de deelnemer) en ‘er voor iemand zijn’ dat is waar het om gaat.

Je zult regelmatig contact hebben met de deelnemer en samen activiteiten ondernemen, zoals een kopje koffie drinken, een wandeling maken of gewoon gezellig kletsen. Het is maar net wat de deelnemer nodig heeft!

Wat is het maatjesproject?

Het uitgangspunt van het maatjesproject is om mensen de regie over hun eigen leven te laten behouden en zo nodig het deelnemen aan de maatschappij weer tastbaar te maken. Onze deelnemers zijn door verschillende gebeurtenissen in het leven kwetsbaar geworden of in een isolement geraakt. Door een juiste match tussen maatje en deelnemer, wordt het weer mogelijk om deel te nemen aan de maatschappij.

Door een maatje van een deelnemer te zijn ontstaat er een vertrouwensband, waardoor er een positieve verandering in iemands leven kan plaatsvinden. De veranderingen kunnen klein én groot zijn. Het gaat erom dat jij ziet dat de deelnemer (kleine) stappen zet. De deelnemer door die veranderingen weer opbloeit en steeds meer zelfstandiger in het leven staat.

Waarom iets voor jou?

Wat kan je van SWOA verwachten?

De professionals van Maatjes Regio Arnhem begeleiden jou als vrijwilliger maatje. Je start met een basistraining. Daarin krijg je handvatten voor het werken aan een doel met een deelnemer en leer je hoe om te gaan in verschillende situaties. Naast deze basistraining bieden we meer trainingen en bijeenkomsten aan die jij bij kunt wonen, zoals intervisie.

Maatje zijn, is een beloning op zichzelf, wetende dat jouw aanwezigheid het leven van iemand anders positief kan veranderen.

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met 026 – 327 22 66 of via mail: maatjes@swoa.nl. We nodig je dan uit voor een kopje koffie. Wij leren dan jou kennen én jij ons!

“Mijn toegevoegde waarde als maatje zit er vooral in dat ik er, op dat bepaalde moment, gewoon ben voor mijn deelnemer. Wat we samen doen, doet er eigenlijk veel minder toe.”

Dit is een doorlopend vacature.

 

Reageren