Wij zijn trots om deel uit te maken van van een uniek partnerschap tussen de zorg- en welzijnsorganisaties Attent Zorg en Behandeling, DrieGasthuizenGroep, Pleyade en het Nederlands Openluchtmuseum.

We zijn het er allemaal over eens dat het maatschappelijke gesprek over een dementievriendelijke samenleving meer aandacht verdient. Meer cultureel passend aanbod is wat ons betreft een mooie ontwikkeling voor ouderen met dementie en mantelzorgers. We streven ernaar een omgeving te creëren die ouderen met dementie en hun mantelzorgers ondersteunt en koestert. Met het reminiscentieprogramma ‘Het Huis van Herinnering’, biedt het Nederlands Openluchtmuseum deze omgeving. Samen met andere zorg- en welzijnsorganisaties, dragen wij ons steentje bij aan dit mooie initiatief.

Huis van Herinnering

In het Huis van Herinnering van het Nederlands Openluchtmuseum kunnen ouderen met dementie deelnemen aan een uniek programma dat teruggaat naar de jaren 1960. Dit programma, alleen te vinden in Nederland, helpt hen herinneringen op te halen en zich prettig te voelen. Hiermee willen bijdragen aan bewustwording over dementie en een vriendelijkere samenleving creëren voor mensen met dementie.

Het laatste nieuws

‘VEERKRACHT on tour’ brengt persoonlijke verhalen van Arnhemse ouderen tot leven

Veerkracht staat centraal in de mooie, ontroerende en grappige voorstelling 'VEERKRACHT on tour', waarin ouderen uit Arnhem zelf op het...

Kom naar de Regenboogsalon en leer over geluk

Ben je op zoek naar inzichten over geluk en wil je deel uitmaken van een ondersteunende en leerzame omgeving? De...

Keurmerk Sociaal Werk Nederland en Roze Loper opnieuw behaald!

We zijn trots dat we dit jaar opnieuw het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk en het certificaat voor De Roze Loper...