Wij zijn trots om deel uit te maken van van een uniek partnerschap tussen de zorg- en welzijnsorganisaties Attent Zorg en Behandeling, DrieGasthuizenGroep, Pleyade en het Nederlands Openluchtmuseum.

We zijn het er allemaal over eens dat het maatschappelijke gesprek over een dementievriendelijke samenleving meer aandacht verdient. Meer cultureel passend aanbod is wat ons betreft een mooie ontwikkeling voor ouderen met dementie en mantelzorgers. We streven ernaar een omgeving te creëren die ouderen met dementie en hun mantelzorgers ondersteunt en koestert. Met het reminiscentieprogramma ‘Het Huis van Herinnering’, biedt het Nederlands Openluchtmuseum deze omgeving. Samen met andere zorg- en welzijnsorganisaties, dragen wij ons steentje bij aan dit mooie initiatief.

Huis van Herinnering

In het Huis van Herinnering van het Nederlands Openluchtmuseum kunnen ouderen met dementie deelnemen aan een uniek programma dat teruggaat naar de jaren 1960. Dit programma, alleen te vinden in Nederland, helpt hen herinneringen op te halen en zich prettig te voelen. Hiermee willen bijdragen aan bewustwording over dementie en een vriendelijkere samenleving creëren voor mensen met dementie.

Het laatste nieuws

Samenwerking SWOA en Maaltijdservice.nl: persoonlijke service en gezonde maaltijden komen samen

Sinds februari dit jaar werken wij samen met Maaltijdservice.nl: een maaltijdleverancier met gezonde en verse maaltijden speciaal voor senioren. Zo...

Heb je binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga met het openbaar vervoer!

Een leuk dagje uit met jouw kleinkinderen naar de dierentuin, een bezoek aan een andere stad of misschien wel een...

SWOA loopt met met de Nacht van de Vluchteling! Steun jij ons?

Op zaterdag 15 juni loopt een deel van de collega's van SWOA mee met de Nacht van de Vluchteling! Samen...