Veerkracht staat centraal in de mooie, ontroerende en grappige voorstelling ‘VEERKRACHT on tour’, waarin ouderen uit Arnhem zelf op het podium staan. Geïnspireerd door de persoonlijke verhalen van meer dan 140 ouderen, geeft de voorstelling je een bijzondere ervaring.

“De voorstelling is een eerbetoon aan de menselijke veerkracht die ons in staat stelt om zelfs in de moeilijkste tijden op te staan en door te gaan,” benadrukt theatermaker Boaz Boele. “Het is meer dan alleen een voorstelling, want het gaat ook om gezellig samenzijn, ontmoeten en het delen van verhalen met elkaar”.

Voor én door ouderen

Het is niet alleen dat de voorstelling is ontstaan uit verhalen van oudere inwoners in Arnhem, maar ouderen staan ook zelf op het podium. Na afloop van de voorstelling gaan theatermaker Boaz Boele en de deelnemers graag in gesprek met je. Deze nagesprekken zijn niet alleen bedoeld om de herkenning in de voorstelling te bespreken, maar ook om de wensen en behoeften van oudere inwoners van Arnhem in kaart te brengen. Op deze manier weten we wat er nodig is om zo vitaal mogelijk te blijven in Arnhem.

Wethouder Bob Roelofs geeft aan: “Ook als gemeente Arnhem vinden wij het belangrijk dat ouderen volwaardig kunnen meedoen in onze stad. Dat ze zich gezien en gewaardeerd voelen, in elke fase van hun leven. Daar maken we, in samenspraak met de ouderen zelf, beleid voor. Door passende zorg en aandacht te bieden, kunnen ouderen zo lang mogelijk vitaal en actief blijven. Deze voorstelling draagt bij aan het begrip en het respect voor de bijzondere rol die ouderen in onze maatschappij vervullen.”

Kom naar ‘VEERKRACHT on tour’

We organiseren 5 korte theatervoorstellingen op verschillende plekken in Arnhem. De entree is gratis, maar reserveer op tijd om zeker te zijn van jouw plek.

Voor aanmelding kun je bellen met het nummer 026 – 327 22 66 of stuur een mail naar aanmelding@swoa.nl. Geef hierbij je naam, e-mailadres en de datum van de gewenste voorstelling door.

Waar en wanneer

Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld om dit bijzondere project te ondersteunen.

Wil je meer informatie?

Kijk op www.swoa.nl/veerkrachtontour voor meer informatie over de voorstelling, locaties en het aanmelden.

‘VEERKRACHT on tour’ wordt mede mogelijk gemaakt door theatermaker Boaz Boele, SWOA en Gemeente Arnhem.

Het laatste nieuws

Naar het Huis van Herinnering? Pak de SWOA PlusBus!

Wil jij samen met iemand uit jouw omgeving met dementie het Huis van Herinnering in het Nederlands Openluchtmuseum bezoeken? Wij...

Samen bouwen aan een warme en toegewijde buurt

Een voorzorgcirkel starten met jouw buurtgenoten In Arnhem kijken we naar elkaar om en zijn we er voor elkaar. Dit...

Kom naar de Regenboogsalon en leer over geluk

Ben je op zoek naar inzichten over geluk en wil je deel uitmaken van een ondersteunende en leerzame omgeving? De...