Te midden van de dubbele vergrijzing wordt het belang van preventie steeds groter. Daarom legt SWOA dit jaar extra nadruk op toekomstige ouderen. Het doel? Bewustzijn creëren en inwoners ondersteunen bij het omarmen van een gezonde levensstijl om zo vitaal ouder te worden. Dit alles onder de nieuwe naam “Floré”.

SWOA richt zich vanaf het begin op 55+ inwoners van Arnhem. Dát is niet altijd bekend: veel Arnhemmers denken dat wij ons vooral richten op de oudere generatie. Hoewel we ons daar zeker ook op richten, is preventie ook een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Hoe kun je op de gezondste en meest vitale manier ouder worden? Om deze boodschap breder te verspreiden, bieden we activiteiten aan onder een nieuwe naam om een breder publiek aan te spreken.

Het label: Floré, een initiatief van SWOA

SWOA blijft zich richten op de 55+ inwoners van Arnhem, maar 55+ betekent niet per se oud zijn. Het is echter wel slim om dat al bewust bezig te gaan met hoe je ouder wilt worden.

De naam Floré is gekozen als afkorting van floreren: oftewel op je best zijn/bloeien. In de bloei van je leven werken aan het ouder worden, zodat je op je oude dag op je best bent.

Wat merk je van de extra aandacht aan vitaliteit?

Dit jaar draaien onze activiteiten extra om bewustwording en preventie. Denk hierbij aan beweegactiviteiten of informatieve bijeenkomsten over onderwerpen als voeding, nalatenschap, of zingeving. Ook integreren we positieve gezondheid in onze dienstverlening. Hierbij kijken we niet alleen naar fysieke gezondheid, maar ook naar mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven en dagelijks functioneren.”

Wil je op de hoogte blijven? Bekijk onze Florépagina of volg SWOA op Facebook!

Het laatste nieuws

Heb je binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga met het openbaar vervoer!

Een leuk dagje uit met jouw kleinkinderen naar de dierentuin, een bezoek aan een andere stad of misschien wel een...

SWOA loopt met met de Nacht van de Vluchteling! Steun jij ons?

Op zaterdag 15 juni loopt een deel van de collega's van SWOA mee met de Nacht van de Vluchteling! Samen...

Het jaarverslag van 2023

Afgelopen jaar was een jaar vol met vernieuwing, innovatie en een toekomstgerichte visie. Lees in het jaarverslag hoe we ons...