Afgelopen woensdag, 13 september, vierden we samen met vrijwilligers het 5-jarig bestaan én het rijden van de 10.000ste rit van AutoMaatje. Al ruim 1000 minder mobiele buurtgenoten werden vervoerd met deze dienst!

De 70 huidige vrijwilligers werden uitgenodigd om dit mooie moment te vieren. Op SWOA-locatie De Gaanderij organiseerde Iris Wessels, coördinator AutoMaatje, een feestelijke middag om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Zo hielden Mark Lauriks, wethouder bestaanszekerheid en leefbare wijken, Joske van Lith, projectmanager AutoMaatje bij de ANWB en Sylvia Swart, directeur-bestuurder van SWOA, een praatje om hun waardering en dankbaarheid te uiten.

De rest van de middag stond in het teken van muziek, lekkere hapjes en gezelligheid. Op de foto is te zien hoe de deelnemer aan de 10.000ste rit door Mark Lauriks en Sylvia Swart wordt binnengehaald. Dit onder luid applaus van de aanwezigen.

Grote dank aan alle vrijwilligers die zich inzetten of in hebben gezet voor AutoMaatje. Zowel als chauffeur of als planner. Jullie zorgen dat vele Arnhemmers weer op plekken komen waar dat voorheen niet of nauwelijks lukte. En dat ook nog eens met tijdens de rit een goed gesprek.

Op naar het tienjarig jubileum!

Lees het persbericht hier.

Meedoen als deelnemer of vrijwilliger worden?

Neem contact op met SWOA via 026 3272266 of mail naar automaatje@swoa.nl. Voor meer informatie over AutoMaatje kijk je op www.swoa.nl/automaatje.

Fotograaf: Gerrit Davelaar

Het laatste nieuws

Heb je binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga eens met het openbaar vervoer!

Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus....

SWOA start samenwerking met Scootbezorgd: Postbezorging met scootmobiel

Vanaf 1 november is SWOA een samenwerking aangegaan met Scootbezorgd: een organisatie die mensen met een scootmobiel inzet voor lokale...

Word bij Computerleercentrum Mediatrefpunt digitaal zelfstandig

De enthousiaste vrijwilligers van Mediatrefpunt Arnhem-Zuid helpen jou graag meer digitaal zelfstandig te worden. In januari starten er nieuwe cursussen,...