Afgelopen woensdag, 13 september, vierden we samen met vrijwilligers het 5-jarig bestaan én het rijden van de 10.000ste rit van AutoMaatje. Al ruim 1000 minder mobiele buurtgenoten werden vervoerd met deze dienst!

De 70 huidige vrijwilligers werden uitgenodigd om dit mooie moment te vieren. Op SWOA-locatie De Gaanderij organiseerde Iris Wessels, coördinator AutoMaatje, een feestelijke middag om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Zo hielden Mark Lauriks, wethouder bestaanszekerheid en leefbare wijken, Joske van Lith, projectmanager AutoMaatje bij de ANWB en Sylvia Swart, directeur-bestuurder van SWOA, een praatje om hun waardering en dankbaarheid te uiten.

De rest van de middag stond in het teken van muziek, lekkere hapjes en gezelligheid. Op de foto is te zien hoe de deelnemer aan de 10.000ste rit door Mark Lauriks en Sylvia Swart wordt binnengehaald. Dit onder luid applaus van de aanwezigen.

Grote dank aan alle vrijwilligers die zich inzetten of in hebben gezet voor AutoMaatje. Zowel als chauffeur of als planner. Jullie zorgen dat vele Arnhemmers weer op plekken komen waar dat voorheen niet of nauwelijks lukte. En dat ook nog eens met tijdens de rit een goed gesprek.

Op naar het tienjarig jubileum!

Lees het persbericht hier.

Meedoen als deelnemer of vrijwilliger worden?

Neem contact op met SWOA via 026 3272266 of mail naar automaatje@swoa.nl. Voor meer informatie over AutoMaatje kijk je op www.swoa.nl/automaatje.

Fotograaf: Gerrit Davelaar

Het laatste nieuws

Naar het Huis van Herinnering? Pak de SWOA PlusBus!

Wil jij samen met iemand uit jouw omgeving met dementie het Huis van Herinnering in het Nederlands Openluchtmuseum bezoeken? Wij...

Samen bouwen aan een warme en toegewijde buurt

Een voorzorgcirkel starten met jouw buurtgenoten In Arnhem kijken we naar elkaar om en zijn we er voor elkaar. Dit...

‘VEERKRACHT on tour’ brengt persoonlijke verhalen van Arnhemse ouderen tot leven

Veerkracht staat centraal in de mooie, ontroerende en grappige voorstelling 'VEERKRACHT on tour', waarin ouderen uit Arnhem zelf op het...