Mijn naam is Ilknur Aydogan, 51 jaar en ik woon in Arnhem. Sinds 1 november 2022 werk ik als gastvrouw aan de receptie en als het nodig is aan de bar. Via mijn vriend Arwin, die vrijwilliger is bij ANWB AutoMaatje, kwam ik terecht bij SWOA.

Voor ik startte met vrijwilligerswerk werkte ik 25 jaar bij Zorgverzekeraar VGZ in verschillende functies. Als gevolg van een reorganisatie kwam mijn baan te vervallen. Daarna werkte ik bij verschillende verzorgingshuizen als vrijwillige gastvrouw en activiteitenbegeleider. Mijn grootste hobby is sporten en ik sport vijf dagen in de week in groepsverband. Dit doe ik niet voor niks in groepsverband, want ik ben graag onder de mensen. Daarom past dit vrijwilligerswerk als gastvrouw ook bij mij.

Gezellig een praatje maken

Iedereen die langs de receptie of bar loopt, maakt even gezellig een praatje met mij. Als iemand zijn/haar verhaal kwijt wil, dan heb ik een luisterend oor voor diegene. Iets voor iemand kunnen betekenen en gewaardeerd worden vind ik belangrijk. En dat is precies wat het werken bij SWOA mij oplevert! Daarnaast heb ik vooral met mensen die ouder zijn een goede klik. En zoals jullie vast wel weten… SWOA richt zich op ouderen.

Vrijwilligerswerk bij SWOA

Ik werd meteen in de grote familie opgenomen en het voelt alsof ik hier al jaren werk! In de paar maanden die ik nu bij SWOA werk, merk ik dat de vrijwilligers enorm gewaardeerd worden en dat zorgt voor een fijne werksfeer. Je mag zeggen wat je denkt en ze luisteren ook naar je als je nieuwe ideeën hebt of als dingen anders/efficiënter kunnen. Daarnaast groeit mijn sociale netwerk door alle contacten die ik opdoe en dat vind ik ook erg fijn.

Wil jij je vrijwillig inzetten?

Bekijk ook

Amanda Tang, groepsbegeleiding De Gaanderij

In het begin was het meer nieuwsgierigheid om te weten hoe het was om met veel Nederlanders samen te werken. In een Chinees restaurant is het totaal anders dan hier bij de groepsbegeleiding.

Kees de Geest, coördinator AutoMaatje

Mijn naam is Kees de Geest en ik ben sinds 2019 vrijwilliger bij SWOA als assistent coördinator bij het AutoMaatje. Samen met zeven andere vrijwilligers zorg ik ervoor dat deelnemers die zijn aangemeld bij AutoMaatje van A naar B kunnen.

Ynske Smit, groepsbegeleiding De Petersborg

Het is ontzettend dankbaar werk en het past goed bij mij. Het is hier altijd gezellig. Wat we allemaal doen bij De Petersborg? Gymmen, hersengymnastiek, samen lunchen en altijd een leuke middagactiviteit.