Grijp jij de kans om stage te lopen binnen de Groepsbegeleiding van SWOA, een dynamische welzijnsorganisatie? Je komt terecht in een gezellig team van beroepskrachten en vrijwilligers. Een ervaren beroepskracht begeleidt je en is jouw aanspreekpunt.

Vanaf september 2024 biedt SWOA stageplaatsen aan voor 2e-, 3e– of 4e-jaars hbo-studenten van de opleiding social work. We kijken naar jouw talenten en zetten die in, zodat jij het maximale uit je stage kan halen. Ook is er ruimte om je eigen ideeën in te brengen en die uit te voeren!

SWOA

SWOA (Stichting Welzijn Ouderen Arnhem) is een welzijnsorganisatie met ongeveer 400 vrijwillige medewerkers en 40 beroepskrachten. Onze doelgroep is de oudere inwoner (55+) van Arnhem. Met een breed scala aan begeleiding, projecten en activiteiten, dragen we bij aan ieders welzijn!

Wat ga je doen en leren?

Als groepsbegeleider verzorg je groepsactiviteiten en individuele hulpverlening op locaties en in de wijk. Hierbij richt je je op zelfredzaamheid, zelfsturing en actieve participatie van de inwoner. Je vergoot de zelf- en samenredzaamheid van ouderen en zorgt voor een zinvolle invulling van de dag door activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, groenbeleving en zingeving.

Daarnaast begeleid, coach en motiveer je vrijwilligers op de werkvloer.

Jij:

Waarom iets voor jou?

Wat verwacht SWOA van jou?

Op de groepsbegeleiding hebben wij ruimte voor de volgende stages:

1e-jaars hbo-stage

Bij een 1e-jaars hbo-stage loop, kijk en doe je vooral mee. Je bent een helpende hand bij activiteiten, in de keuken en ondersteunt waar nodig. Je maakt kennis met het opstellen van een persoonlijk plan voor deelnemers. Daarnaast heb je ruimte om je schoolopdrachten uit te voeren.

2e-jaars hbo-stage

We kijken goed naar je leerdoelen en laten je, waar dat kan, zelf activiteiten bedenken, organiseren en uitvoeren. Ook kijk je mee naar individuele plannen van deelnemers en kan je bepaalde begeleidingstaken oppakken. Je denkt mee in evaluaties en andere besprekingen/overleggen m.b.t. de organisatie en deelnemers.

Bij een 3e-jaars hbo-stage

Wat biedt SWOA?

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Als je belangstelling hebt voor deze stageplek bij SWOA, stuur dan jouw motivatiebrief met CV naar stage@swoa.nl.

Neem voor vragen contact op met Fiona Schneijderberg via stage@swoa.nl of bel 06 – 52670849.