Vanaf 1 november is SWOA een samenwerking aangegaan met Scootbezorgd: een organisatie die mensen met een scootmobiel inzet voor lokale post- en pakketbezorging. Als dé Arnhemse welzijnsorganisatie gericht op  de ouder wordende en oudere inwoner, sluit deze nieuwe samenwerking naadloos aan bij de missie van SWOA: sociaal actief zijn, de vrijheid om zelfstandig te kunnen blijven functioneren en inclusiviteit.

“Bij SWOA streven we er altijd naar om oplossingen te vinden die niet alleen onze diensten verbeteren, maar ook kansen creëren voor iedereen”, zegt Sylvia Swart, Directeur-bestuurder bij SWOA. “De samenwerking met Scootbezorgd biedt deze mogelijkheid: Scootbezorgd richt zich namelijk minder op snelheid van de bezorging, maar juist op het welzijn van de bezorgers en ontvangers. Sociaal contact en mee blijven doen aan de maatschappij staan voorop.”

Persoonlijk contact en inclusie

Scootbezorgd is opgericht met als missie om meer persoonlijk contact en inclusie te creëren. “We zien dat de eenzaamheid toeneemt en dat de samenleving steeds minder persoonlijk wordt”, aldus Myrthe Rosema, medeoprichter van Scootbezorgd. “Met deze dienst geven wij gepensioneerden en mensen voor wie werken niet altijd vanzelfsprekend is de kans om actief te blijven. Sociaal contact staat hierbij centraal: er is altijd ruimte voor een praatje. We zijn verheugd dat SWOA deze samenwerking met ons aangaat!”

Deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen ontvangen de fysieke post dus nog als voorheen. Maar dan met een extra vleugje inclusie en maatschappelijke betrokkenheid door Scootbezorgd.

Het laatste nieuws

‘VEERKRACHT on tour’ brengt persoonlijke verhalen van Arnhemse ouderen tot leven

Veerkracht staat centraal in de mooie, ontroerende en grappige voorstelling 'VEERKRACHT on tour', waarin ouderen uit Arnhem zelf op het...

Kom naar de Regenboogsalon en leer over geluk

Ben je op zoek naar inzichten over geluk en wil je deel uitmaken van een ondersteunende en leerzame omgeving? De...

Keurmerk Sociaal Werk Nederland en Roze Loper opnieuw behaald!

We zijn trots dat we dit jaar opnieuw het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk en het certificaat voor De Roze Loper...