Nieuw onderzoek onthult dat de helft van de mensen tussen 60 en 75 jaar nadenkt over hun toekomst. Met als doel dit gesprek te bevorderen, lanceerde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de nationale campagne ‘Praat vandaag over morgen’. Door tijdig het gesprek te gaan over zorg, wonen en fit blijven, kan je straks jouw gewenste doelen realiseren.

Op de website www.praatvandaagovermorgen.nl vind je allemaal tips over hoe je de juiste hulpvragen kan stellen, hoe je kan helpen, hoe je jouw huis het beste kan inrichten als je ouder wordt, hoe je in beweging kan blijven en nog veel meer.

Praat vandaag over morgen is een initiatief van ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met deze boodschap roepen ze iedereen in Nederland op om het gesprek te voeren over ouder worden.

Het laatste nieuws

Naar het Huis van Herinnering? Pak de SWOA PlusBus!

Wil jij samen met iemand uit jouw omgeving met dementie het Huis van Herinnering in het Nederlands Openluchtmuseum bezoeken? Wij...

Samen bouwen aan een warme en toegewijde buurt

Een voorzorgcirkel starten met jouw buurtgenoten In Arnhem kijken we naar elkaar om en zijn we er voor elkaar. Dit...

‘VEERKRACHT on tour’ brengt persoonlijke verhalen van Arnhemse ouderen tot leven

Veerkracht staat centraal in de mooie, ontroerende en grappige voorstelling 'VEERKRACHT on tour', waarin ouderen uit Arnhem zelf op het...