In het artikel ‘investeren in vitale ouderen verlicht druk op samenleving’ van afgelopen maart, benadrukt het Sociaal en Cultureel Planbureau het belang van investeren in vitale ouderen. En dat sluit naadloos aan op het initiatief Floré!

Volgens het SCP dient beleid niet alleen gericht te zijn op zorg en ondersteuning voor hulpbehoevende ouderen, maar ook op het stimuleren van vitaliteit van nog niet zorgbehoevende ouderen. Met als gevolg niet alleen het vergroten van welzijn, maar ook het bevorderen van een actieve bijdrage aan de samenleving en het risico op zorgbehoefte te verminderen.

Zoals jullie in een eerdere post konden lezen, startten we vanuit SWOA onlangs het initiatief Floré, gericht op de vitale 55-plusser. Dit artikel omschrijft precies het idee hierachter: het streven naar een samenleving waarin ouderen vitaal en actief zijn en waar beleid gericht is op het verbeteren van hun welzijn en participatie. Mooi om te zien hoe dit belang ook steeds meer wordt benadrukt!

Het hele artikel van het Sociaal en Cultureel Planbureau lees je hier.

Het laatste nieuws

Naar het Huis van Herinnering? Pak de SWOA PlusBus!

Wil jij samen met iemand uit jouw omgeving met dementie het Huis van Herinnering in het Nederlands Openluchtmuseum bezoeken? Wij...

Samen bouwen aan een warme en toegewijde buurt

Een voorzorgcirkel starten met jouw buurtgenoten In Arnhem kijken we naar elkaar om en zijn we er voor elkaar. Dit...

‘VEERKRACHT on tour’ brengt persoonlijke verhalen van Arnhemse ouderen tot leven

Veerkracht staat centraal in de mooie, ontroerende en grappige voorstelling 'VEERKRACHT on tour', waarin ouderen uit Arnhem zelf op het...