In het artikel ‘investeren in vitale ouderen verlicht druk op samenleving’ van afgelopen maart, benadrukt het Sociaal en Cultureel Planbureau het belang van investeren in vitale ouderen. En dat sluit naadloos aan op het initiatief Floré!

Volgens het SCP dient beleid niet alleen gericht te zijn op zorg en ondersteuning voor hulpbehoevende ouderen, maar ook op het stimuleren van vitaliteit van nog niet zorgbehoevende ouderen. Met als gevolg niet alleen het vergroten van welzijn, maar ook het bevorderen van een actieve bijdrage aan de samenleving en het risico op zorgbehoefte te verminderen.

Zoals jullie in een eerdere post konden lezen, startten we vanuit SWOA onlangs het initiatief Floré, gericht op de vitale 55-plusser. Dit artikel omschrijft precies het idee hierachter: het streven naar een samenleving waarin ouderen vitaal en actief zijn en waar beleid gericht is op het verbeteren van hun welzijn en participatie. Mooi om te zien hoe dit belang ook steeds meer wordt benadrukt!

Het hele artikel van het Sociaal en Cultureel Planbureau lees je hier.

Het laatste nieuws

Heb je binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga met het openbaar vervoer!

Een leuk dagje uit met jouw kleinkinderen naar de dierentuin, een bezoek aan een andere stad of misschien wel een...

SWOA loopt met met de Nacht van de Vluchteling! Steun jij ons?

Op zaterdag 15 juni loopt een deel van de collega's van SWOA mee met de Nacht van de Vluchteling! Samen...

Het jaarverslag van 2023

Afgelopen jaar was een jaar vol met vernieuwing, innovatie en een toekomstgerichte visie. Lees in het jaarverslag hoe we ons...