Wil jij ook zomaar een keer met een onbekend iemand in gesprek? Met iemand die je anders misschien voorbij zou lopen? Jouw wensen, dromen, ideeën en je ervaringen met anderen delen, gewoon omdat het leuk en spannend en inspirerend is? Doe dan mee met Arnhem in Dialoog!

Wat is het?

Jaarlijks organiseert D3rde Verdieping begin november Arnhem in Dialoog. Dit jaar is Arnhem in Dialoog van vrijdag 3 t/m zondag 12 november. Een week lang kun je dan op allerlei plekken in de stad – bij mensen thuis, in een wijkcentrum of buurthuis of bij een organisatie of instelling – in gesprek, in dialoog met andere mensen. Mensen die je niet kent en die je anders ook niet zou hebben ontmoet. Het doel is: elkaar beter of anders leren kennen, want: ‘bekend maakt bemind’.

Dit jaar organiseert D3rde Verdieping Arnhem in Dialoog samen met Humanitas Rijn-IJssel, de SWOA en de gemeente Arnhem.

Thema

Thema dit jaar is eenzaamheid… Iets waar we allemaal mee te maken hebben, maar het liever niet over hebben. Iedereen is wel eens eenzaam (geweest) of kent iemand die eenzaam is. Sommige mensen zijn (of voelen zich) altijd eenzaam, ook al zien zij regelmatig andere mensen. Andere mensen zijn alleen, maar voelen zich niet alleen of eenzaam. En weer andere mensen zoeken de eenzaamheid juist op! Kortom, hoe alleen of eenzaam je bent of hoe dat voelt, is voor iedereen weer anders. Dat ontdek je door hierover met elkaar in gesprek te gaan. Dus laten we het er nu eens wel over hebben! Arnhem in dialoog over eenzaamheid.

Meedoen met Arnhem in Dialoog?

Je kunt je aanmelden voor Arnhem in Dialoog (met eventueel jouw voorkeur voor een dag, tijd en locatie of wijk) via de website: www.arnhemdialoog.nl.

Meedoen als gespreksleider kan natuurlijk ook. Je krijgt dan een korte training. Die is op zaterdag 28 oktober, van 10 tot 13 uur in Rozet. Je aanmelden voor deze training doe je via www.d3rdeverdieping.nl onder ‘activiteiten’.

Voor meer informatie neem contact op met:

Het laatste nieuws

Naar het Huis van Herinnering? Pak de SWOA PlusBus!

Wil jij samen met iemand uit jouw omgeving met dementie het Huis van Herinnering in het Nederlands Openluchtmuseum bezoeken? Wij...

Samen bouwen aan een warme en toegewijde buurt

Een voorzorgcirkel starten met jouw buurtgenoten In Arnhem kijken we naar elkaar om en zijn we er voor elkaar. Dit...

‘VEERKRACHT on tour’ brengt persoonlijke verhalen van Arnhemse ouderen tot leven

Veerkracht staat centraal in de mooie, ontroerende en grappige voorstelling 'VEERKRACHT on tour', waarin ouderen uit Arnhem zelf op het...