Vind je het leuk om te schrijven? Kan je goed luisteren en gun je het een oudere in Arnhem om zijn of haar verhaal op papier te krijgen? Dan is het project Levensboek van de SWOA wat voor jou!

Uniek en waardevol

Met het project Levensboek geeft SWOA alle ouderen in Arnhem de mogelijkheid om zijn of haar levensverhaal op papier te krijgen. Dit verhaal verwerk jij als vrijwilliger samen met de oudere tot een persoonlijk levensboek. Samen werken jullie aan een uniek en waardevol document voor de verteller. Want ieder verhaal is het waard om verteld te worden!

Van beleving tot boek

Na een korte training bezoek je de oudere verteller thuis en interviewt hem/haar over zijn/haar leven. Het zijn leuke inspirerende ontmoetingen voor beiden, waarbij een lach en traan voorbijkomen. Jullie halen samen gebeurtenissen op zoals die zijn beleefd. Door het toevoegen van foto’s en andere afbeeldingen komt het levensboek tot stand.

Je houdt van schrijven en volgt het verhaal van de verteller door de tijd heen. Je verwoordt het zo dat de verteller zichzelf erin herkent. Wanneer het verhaal geschreven is, worden tekst en afbeeldingen samengevoegd en het boek gedrukt. Je brengt het eindproduct, het levensboek, zelf bij de oudere thuis. Dat is de kroon op jullie werk!

Waarom iets voor jou?

Schrijf jij mee?

Wil je je graag aanmelden als schrijver? Of ontvang je graag meer informatie over dit project? Neem contact met ons op via levensboeken@swoa.nl of bel naar 026 – 327 22 66.

Dit is een doorlopende vacature.

Reageren

Bekijk ook

Thuisadministratie – breng de administratie op orde

Heb jij in beeld wat jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn? En zou jij iemand willen ondersteunen om dit ook op orde te hebben? Dan is vrijwilligerswerk bij de Thuisadministratie zeker wat voor jou!

Coördinator – diverse locaties

Wil je echt iets betekenisvols doen met jouw vrije tijd en voel jij je thuis in een coördinerende functie met maatschappelijke impact? Dan komen we graag met jou in contact!

Gastvrouw- of heer

Ben jij klantgericht? Hou je ervan om mensen op hun gemak te stellen? En sta je graag mensen te woord via de telefoon, mail of op onze locatie? Dan is gastheer/vrouw zijn wat voor jou!