bezoekadres Kazerneplein 2
postadres Postbus 2210 – 6802 CE Arnhem
026 327 22 66 – info@swoa.nl
 

levensboek_alleen_handen.jpg

Vrijwilligers SWOA helpen ouderen Arnhem

6 juli 2017

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol voor veel welzijnsorganisaties: ze zijn behulpzaam, bieden een luisterend oor en hebben een groot empathisch vermogen. Dit geldt ook voor SWOA, de welzijnsorganisatie voor ouderen in Arnhem. Zij bieden verschillende welzijnsdiensten, waaronder de maaltijdservice, die door hun eigen vrijwilligers bij de ouderen thuisbezorgd wordt.

In een tijd waar veel zelfstandigheid van ouderen wordt verwacht, vervullen de vrijwilligers van SWOA een belangrijke functie. Doordat de vrijwilligers wekelijks contact hebben met de ouderen, zien zij wat er speelt bij de ouderen en welke problemen ze tegenkomen in de dagelijkse gang van zaken. Het koken van een verse en lekkere maaltijd is hier een onderdeel van. De maaltijdservice van SWOA is dan een handige uitkomst.

Mevrouw Heumen is al enige tijd klant van SWOA. “De maaltijdservice is prima geregeld. De maaltijden zijn lekker en gevarieerd en het is handig dat ik geen boodschappen hoef te doen”. Ze heeft wekelijks contact met de bezorgers van SWOA. “Het is fantastisch dat er vrijwilligers zijn die dit doen. Ze zijn vriendelijk, maken een praatje en ze zijn heel behulpzaam. Zo helpen ze mij met het invullen van de menukaart en zetten ze de maaltijden in de koelkast. Ik ben heel tevreden”.

Onlangs voerde SWOA een klanttevredenheidsonderzoek uit onder haar klanten, waarin zij de tevredenheid onderzocht over de maaltijden en dienstverlening van SWOA. Er kwam een hoge score van 7,7 uit dit onderzoek. Volgens Marjon van Baars van SWOA ligt dit mooie cijfer in de lijn der verwachting. “Onze vrijwilligers bezoeken wekelijks de klanten, waardoor we snel op de hoogte zijn als er iets speelt. Het cijfer is hier dan ook een hele mooie bevestiging van, we zijn trots!”.

Voor de maaltijdservice werkt SWOA samen met Food Connect, zij koken de maaltijden in een echte keuken. Ze koken met verse ingrediënten, lekker, gevarieerd en persoonlijk. Met deze samenwerking biedt SWOA een handig en veilig hulpmiddel in de thuissituatie van ouderen, maar de maaltijdservice spreekt ook veel mantelzorgers aan voor wie het prettig is als zij wat ondersteuning krijgen bij de zorg voor een familielid, buur of kennis.

Het bestellen van een maaltijd is eenvoudig en snel geregeld. Mantelzorgers of ouderen die op zoek zijn naar een maaltijdservice voor henzelf of ouders in Arnhem kunnen contact opnemen met SWOA via 0 888 10 10 10 of via www.swoa.uwmaaltijd.nl.