bezoekadres Kazerneplein 2
postadres Postbus 2210 – 6802 CE Arnhem
026 327 22 66 – info@swoa.nl
 

levensboek_alleen_handen.jpg

Première samenwerkingsproject Introdans en SWOA met muziek van Spinvis

16 februari 2018

Persbericht februari 2018

 

Voorstelling Roze Cast gaat van start
Première samenwerkingsproject Introdans en SWOA met muziek van Spinvis

Introdans en SWOA slaan hun handen ineen om de positie van LHBT-ouderen (staat voor: lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) in onze samenleving te verbeteren. Onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn maken acht LHBT-ouderen in de komende periode zich gereed voor een heuse tour. Op 1 maart 2018 is de première om 20.30 uur in het Theater aan de Rijn waarna Roze Cast op aanvraag langs zorg – en welzijnsinstellingen, opleidingen, conferenties en theaters zal reizen.

LHBT-ouderen
In Nederland leven zo’n 400.000 roze senioren. Zij zijn vaak minder zichtbaar dan de jongere generaties. Ze groeiden op in een tijd waarin het thema homoseksualiteit niet of nauwelijks bespreekbaar was. Vaak hielden ze hun geaardheid verborgen en in veel gevallen is dat nog steeds zo. Met het choreografieproject Roze Cast  willen Introdans en SWOA graag een taboe doorbreken voor deze ouderen

Voorstelling en een open dialoog
Tijdens DansTREK 2017 was in Stadstheater Arnhem een preview van Roze Cast te zien. Vanaf oktober 2017 werkt Luteijn met dezelfde acht ouderen het project uit tot een volwaardige professionele voorstelling. Na de show neemt een moderator van SWOA het over en zal met het publiek in gesprek gaan over het thema.

Artistieke team
Roze Cast wordt gemaakt door een indrukwekkend artistiek team. Choreograaf Adriaan Luteijn is al vele jaren aan Introdans verbonden en heeft veel ervaring met het werken met uiteenlopende doelgroepen. De muziek wordt gemaakt door Erik de Jong van de bekende Nederlandse eenmansband Spinvis. Kostuumontwerp komt van The People of the Labyrinths.

Samenwerking
Het project Roze Cast wordt mogelijk gemaakt door inzet van de twee Arnhemse organisaties Introdans en SWOA. Kijk voor uitgebreide informatie op www.introdans.nl en www.swoa.nl. Op aanvraag kan de voorstelling en het nagesprek uitgebreid worden met bijvoorbeeld deskundigheidsbevordering voor personeel.

Meer informatie:
Introdans: Leontine Zantinge, telefoon: 026-3512111 | e-mail: publiciteit@introdans.nl | introdans.nl
SWOA : Jessica van den Adel, telefoon: 06-55750644 | e-mail: jvandenadel@swoa.nl | swoa.nl