bezoekadres Kazerneplein 2
postadres Postbus 2210 – 6802 CE Arnhem
026 327 22 66 – info@swoa.nl
 

Levensboek

SWOA geeft alle ouderen in Arnhem de mogelijkheid om zijn of haar levensverhaal door een vrijwilliger te laten schrijven en te verwerken tot een levensboek. Ieder verhaal is waard om verteld te worden. Je werkt samen aan een uniek en waardevol document, voor jezelf of voor hen die je dierbaar zijn.

Fijn om te vertellen én te schrijven
Een getrainde vrijwilliger bezoekt je thuis en interviewt je over jouw leven. Hoe vaak en wanneer spreken jullie samen af. Dat zijn leuke en inspirerende ontmoetingen voor beiden, waarbij natuurlijk de lach en de traan voorbij komen. Je haalt gebeurtenissen aan zoals je die hebt beleefd. Met foto’s en andere belangrijke afbeeldingen komt het eigen levensboek tot stand. De inzet van de schrijver is op vrijwillige basis en jij blijft ‘de baas’. Jij bepaalt wat wel of niet in het boek wordt opgenomen. De vrijwilliger houdt van schrijven en volgt het verhaal door de tijd heen. De schrijver verwoordt het zo dat je jezelf herkent: ‘ja, zo was het voor mij’. Als het verhaal verteld is, worden tekst en afbeeldingen samengevoegd en de boekjes gedrukt. De schrijver brengt het eindproduct, jouw levensboek, bij je thuis. Dat is de kroon op jouw levensverhaal. De schrijver gaat daarna op weg naar een volgende verteller.

De ‘klik’
Het levensboek maken verteller en schrijver samen. Daarom is het belangrijk dat het klikt tussen beiden. SWOA besteedt veel aandacht aan het maken van een goede match. Na een geslaagde kennismaking ga je samen met de vrijwilliger aan de slag. 

Kosten
Je betaalt de drukkosten van het aantal door jou bestelde boeken, circa € 25,- per boek (afhankelijk van het aantal bladzijden en het gekozen formaat). Daarbij betaal je eenmalig een vergoeding voor deelname aan het project Levensboeken van € 45,-. 

Aanmelden of meer informatie
Wil je ook graag je eigen levensverhaal op papier doorgeven? Neem contact op met (026) 327 22 66 of per mail levensboeken@swoa.nl